Yemen'in başkenti Sana'dan tahliye edilen 185 Türk vatandaşı, THY uçağıyla İstanbul'a getiriliyor.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yemen'de süren iç karışıklık nedeniyle başkent Sana'dan yabancı vatandaşlar da dahil 230 kişinin tahliye edildiğini bildirerek "Türkiye'nin böylece gücüne ve büyüklüğüne yakışan bir operasyonu daha başarıyla gerçekleştirdiğini" belirtti.

Gülten

Çavuşoğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Yemen'deki gelişmeler sebebiyle ilk olarak Aden'deki 55 vatandaşın başarıyla tahliye edildiğini hatırlatarak "Sana'daki vatandaşlarımızın tahliyesi için de çabalarımız sonuç verdi ve az önce kendilerini taşıyan uçak İstanbul'a hareket etti" ifadesini kullandı.
Sadece Türk vatandaşlarını değil, kendilerinden yardım talep eden başka ülkelerin vatandaşlarını da tahliye ettiklerini kaydeden Çavuşoğlu, yabancı vatandaşlar da dahil toplam 230 kişinin bugün Sana'dan İstanbul'a hareket ettiğini duyurdu.

Çavuşoğlu, açıklamasında, "Türkiye Cumhuriyeti, böylece gücüne ve büyüklüğüne yakışan bir operasyonu daha başarıyla gerçekleştirmiştir" ifadesine yer vererek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun gelişmeleri sürekli takip ettiklerini ve gereken talimatları verdiklerini belirtti.
Bütün ilgili birim ve kurumların günlerdir sabah saatlerine kadar süren yoğun, özverili ve fedakar çalışma yürüttüklerini vurgulayan Mevlüt Çavuşoğlu, şunları kaydetti:
"Hepsine şükran borçluyuz. Deniz Kuvvetleri Komutanlığımıza, Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ve Genel Müdür Temel Kotil'e, kaptan ve çalışanlarına, tüm emeği geçenlere teşekkürler. Operasyonu başarıyla yöneten bütün çalışma arkadaşlarıma ve özellikle Konsolosluk İşleri Genel Müdür Yardımcısı Gülsun Erkul'a şükranlarımı sunuyorum."
Yemen'de süren iç karışıklık nedeniyle bu ülkeden tahliye edilen 185 Türk vatandaşı, Türk Hava Yolları uçağıyla TSİ 12.40'ta İstanbul'a hareket etmişti. Yemen'in Aden kentinden, Türk Deniz Kuvvetleri'ne ait TCG Büyükada Korveti ile tahliye edilerek Cibuti'ye nakledilen 55 Türk vatandaşı ise dün akşam saatlerinde uçakla İstanbul'a gelmişti.

Trump ve Putin G-20'de bir araya geldi

YSK Başkanı Sadi Güven, oy oranlarını açıkladı

İstanbul'da oy verme işlemi sona erdi

Trump: İran'a saldırıyı durdurdum çünkü orantısız olacaktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan seçim anketleriyle ilgili açıklama

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo: Umman Körfezi'ndeki saldırıların sorumlusu İran

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde polisi alarma geçiren olay

Danimarka'da 3 Türk kökenli aday milletvekili seçildi

ABD'den S-400 açıklaması

Cumhrubaşkanı Erdoğan Kral Selman ile telefonda görüştü

Zem Zem Tower'a Talibim!

Trump: Tahran terör şampiyonu

Danimarka’da seçimin kazananı sol partiler oldu

Kadıköy-Eminönü vapurunda silahla ateş açan şüpheli polis ekipleri harekete geçirdi

Hakkari'de askeri araç kaza yaptı: 1 şehit, 1 yaralı

Eminönü'nde bayram izdihamı

Time'dan Türk gazeteciye büyük onur

500 bin Euro'su çalındı şikayetçi olmadı

Ay'ın Toprak Ağasına Vatikan Kancası

Yeryüzü Doktorları, Gazze için gönüllü arıyor