Beyaz Saray’ın Protestocusu Hayatını Kaybetti

Beyaz Saray’ın kuzey cephesindeki kaldırımda 30 yılı aşkın bir zamandır yaz-kış, gece-gündüz demeden ABD’yi `protesto` eden İspanyol kökenli Concepcion Picciotto hayatını kaybetti.

Gülten

Beyaz Saray’ın araç trafiğine kapalı ön taraftaki alanda kurduğu çadırda, 1981 yılından bu yana bireysel olarak yaptığı eylemde ABD’nin dış siyasetini, özellikle ABD-İsrail ilişkilerini ve kimyasal silah kullanımını protesto eden 80 yaşındaki Picciotto’nin, kimsesiz kadınların kaldığı bir bakımevinde hayatını kaybettiği belirtildi.
Bakımevi yöneticisi Schroeder Stribling, yaptığı açıklamada “Connie” ve “Conchita” olarak da bilinen Picciotto'nin geçtiğimiz günlerde düştüğünü fakat ölümünün direkt sebebinin bu olup olmadığını henüz bilmediklerini söyledi.
Washington’da adeta bir protesto simgesi olan Picciotto, yaklaşık 35 yıl boyunca ABD başkanlarının kaldığı sarayın önünde kurduğu küçük çadırda beş farklı başkana "komşuluk" etmişti.

ABD basınında yer alan bilgilere göre, 1960’da New York’a mülteci olarak gelen Picciotto, İspanya Büyükelçiliğinin Ekonomi ve Ticaret bölümünde çalışmaya başladı.1969 yılında İtalyan bir erkekle evlenen Piciotti, eşiyle birlikte kimsesiz bir çocuğun bakımını üstlendi.
Daha sonra ailesi içerisinde yaşanan bir olay sonucu çocuğu elinden alınan Piciotti, bunun eşi tarafından kendisine karşı tezgahlanmış bir durum olduğunu ve ülkenin seçilmişleri tarafından çözüm bulabileceğini düşündüğü için 1979 yılında başkent Washington’a geldi.
Uzun çabalarına rağmen çocuğuna tekrar kavuşamayan Piciotti’nin başkentte tanıştığı bir barış aktivistine katılarak Beyaz Saray önünde nöbet tutmaya başladığı iddia ediliyor.
.

Trump ve Putin G-20'de bir araya geldi

YSK Başkanı Sadi Güven, oy oranlarını açıkladı

İstanbul'da oy verme işlemi sona erdi

Trump: İran'a saldırıyı durdurdum çünkü orantısız olacaktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan seçim anketleriyle ilgili açıklama

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo: Umman Körfezi'ndeki saldırıların sorumlusu İran

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde polisi alarma geçiren olay

Danimarka'da 3 Türk kökenli aday milletvekili seçildi

ABD'den S-400 açıklaması

Cumhrubaşkanı Erdoğan Kral Selman ile telefonda görüştü

Zem Zem Tower'a Talibim!

Trump: Tahran terör şampiyonu

Danimarka’da seçimin kazananı sol partiler oldu

Kadıköy-Eminönü vapurunda silahla ateş açan şüpheli polis ekipleri harekete geçirdi

Hakkari'de askeri araç kaza yaptı: 1 şehit, 1 yaralı

Eminönü'nde bayram izdihamı

Time'dan Türk gazeteciye büyük onur

500 bin Euro'su çalındı şikayetçi olmadı

Ay'ın Toprak Ağasına Vatikan Kancası

Yeryüzü Doktorları, Gazze için gönüllü arıyor